Meten draagkracht van verhardingen

Valgewichtdeflectie metingen (VGD)

Het principe van valgewichtdeflectiemetingen (VGD) bestaat uit het meten van de doorbuiging van een verharding. Dit gebeurt door middel van een dynamische belasting met een vallend gewicht. VGD metingen simuleren een wielbelasting overeenkomstig met een voorbijrijdende vrachtwagen, deze vrachtwagens zijn de maatgevende schadefactor voor wegen. Deze metingen worden ook wel draagkrachtmetingen genoemd. Met de data die tijdens een VGD meting wordt verzameld, kan de stijfheid en restlevensduur van een verharding worden bepaald. Een onmisbaar onderdeel voor efficiënt wegbeheer.

VGD metingen kunnen worden ingezet op verschillende werkterreinen, zoals wegen, vliegvelden en bedrijfsterreinen.

Werkwijze VGD metingen

De valgewichtdeflectiemeting is niet-destructief en volledig automatisch. Met behulp van analytische software kan de stijfheid, restlevensduur en onderhoudsmaatregel voor de verharding worden bepaald. Door gebruik te maken van ons eigen actieraam op het voertuig kunnen we in veel gevallen werken zonder dat er aanvullende verkeersmaatregelen nodig zijn, dit is uiteraard wel afhankelijk van het snelheidsregime op de te meten verharding. Veiligheid voor de medeweggebruikers en onze medewerkers tijdens de werkzaamheden staan altijd voorop.

De modernste en snelste VGD’s

QRoad beschikt over Dynatest apparatuur, welke tot de modernste en snelste in de markt behoort. Dit, in combinatie met ons team van zeer ervaren operators, stelt ons in staat om u voor elke klus zo goed mogelijk van dienst te zijn. U kunt rekenen op een correcte uitvoering van de VGD metingen. De tijd die wij nodig hebben om uw verhardingen te meten, blijft tot een minimum beperkt.

Belangrijkste kenmerken van onze VGD’s