Draagbaar valgewicht voor het meten van granulaire materialen

Light Weight Deflectometer

Onze Light Weight Deflectometer (LWD) of handvalgewicht is een draagbare uitvoering van de Falling Weight Deflectometer (FWD) of Valgewichtdeflectiemeter. De LWD is speciaal ontwikkeld voor draagkrachtmetingen op zand en funderingsmaterialen, zoals bij de aanlegfase van wegen, vliegvelden en bedrijfsverhardingen. We noemen een LWD meting ook wel ‘dynamische plaatbelastingsproef’. Het principe van de LWD bestaat uit het meten van de doorbuiging van een materiaal door middel van een dynamische belasting met een vallend gewicht, dit is gelijk aan de werking van de FWD.

Werkwijze

De LWD wordt handmatig bediend en meet alleen de centrumdeflectie, waar de FWD een deflectieprofiel meet. De LWD meting resulteert in een stijfheidswaarde van alle onderliggende lagen samen, hetgeen een directe kwaliteitsindicatie is voor de draagkracht van het aanwezige materiaal. De draagbaarheid van de LWD maakt het mogelijk om op moeilijk bereikbare locaties, zoals zandbanen of bedrijfshallen, toch draagkrachtmetingen uit te voeren.

Modern en uitgebreid LWD systeem

QRoad beschikt over een modern en zeer uitgebreide Light Weight Deflectometer (LWD) meetsysteem van het merk Dynatest, waarbij we zelfs meerdere geofoons en gewichten kunnen toepassen. Dit betekent dat onze LWD zeer breed kan worden ingezet. Dit stelt ons in staat om u voor elke klus zo goed mogelijk van dienst te zijn. U kunt rekenen op een correcte en snelle uitvoering van de werkzaamheden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Belangrijkste kenmerken van onze LWD