Meten draagkracht van dikke verhardingen

Heavy Weight Deflectometer

Met onze Heavy Weight Deflectometer (HWD) voeren we valgewichtdeflectiemetingen uit op dikke en stijve verhardingen. Onze HWD’s simuleren zeer zware wielbelasting van vliegtuigen zoals de Airbus A380 of Boeing 777, maar ook van transportvoertuigen zoals straddlecarriers en reachstackers. De HWD is daarmee uitermate geschikt voor het uitvoeren van draagkrachtmetingen op verhardingen op zoals bijvoorbeeld vliegvelden en containerterminals.

Werkwijze

Het principe van de Heavy Weight Deflectometer is gelijk aan de Falling Weight Deflectometer, de doorbuiging van de verharding wordt gemeten door middel van een dynamische belasting met een vallend gewicht. Het verschil tussen de HWD en zijn kleine broertje de FWD, zit hem met name in de maximale wielbelasting die kan worden gesimuleerd. Deze is bij de HWD veel hoger. De meting is niet-destructief en volledig automatisch, dat betekent dat er geen schade aan de verharding wordt toegebracht. Met behulp van analytische software wordt vervolgens de stijfheid, restlevensduur en onderhoudsmaatregel voor de verharding bepaald.

Modern en snel

QRoad beschikt over Dynatest apparatuur, welke tot de modernste, krachtigste en snelste in de markt behoort. Dit in combinatie met ons team van zeer ervaren operators en jarenlange ervaring, stelt ons in staat om u voor elke klus zo goed mogelijk van dienst te zijn. U kunt rekenen op een correcte en snelle uitvoering van de valgewichtdeflectiemetingen in het veld. Bijkomende zaken, zoals de kantoor werkzaamzaamheden worden direct voor-en na de metingen in dezelfde lijn uitgevoerd. U hoeft dus ook nooit lang op de resultaten van een meting te wachten. Daarbij komt dat we ook nog eens 24/7 beschikbaar zijn voor het uitvoeren van metingen. Het hele jaar door.

Heavy Weight Deflectometer uniek in gebruik